Subota, 20. travnja 2024.

Težak ispit za Farmaceute: U Koprivnicu dolazi Dinamo

Nogometaše Slaven Belupa sutra čeka utakmica 12. kola Prve hrvatske nogometne lige u kojoj će na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti zagrebački Dinamo.

Strateg Farmaceuta Željko Kopić i njegovi igrači dva tjedna bez prvenstvenih obaveza iskoristili su za analizu prvih 11 kola. Radilo se i na podizanju fizičke spreme, pogotovo novopridošlih igrača.

U sutrašnju utakmicu Farmaceuti neće ući s bijelom zastavicom, ali ih neće ni zavarati nešto lošija forma Dinama u zadnje vrijeme. Kopić zna da svaki igrač mora dati sve od sebe da se sutra dođe do pozitivnog rezultata:

Mene će, kao i uvijek, zadovoljiti da budemo pravi. To je uvijek prvi i osnovni cilj. Ako ćemo biti pravi onda imamo i dobre šanse da ostvarimo pozitivan rezultat. Svaki igrač mora biti na maksimumu.

S Kopićem se složio i kapetan Slaven Belupa Vedran Purić:

Sigurno da od početka utakmice moramo biti na maksimumu. Uz to, jako je bitno da držimo Dinamo što dalje od našeg gola i da koncentracija u obrani uvijek bude na razini. Mi ćemo do naših situacija u napadu doći, a hoćemo li ih iskoristiti to ćemo vidjeti. Bitno je da svi damo sve od sebe, a onda, hoće li to biti dovoljno za bod ili tri… Vidjet ćemo.

U sastavu sigurno neće biti Pokrivača, Radića i novopridošlog Tadića čija je registracija u tijeku, a upitni su i Bouadla, Stevanović i Barić.

U prošlom susretu ovih dviju ekipa, igranom u Maksimiru, Slaven je pokazao da se može nositi s Dinamom i samo je malo sportske sreće nedostajalo da se Farmaceuti iz Zagreba vrate s tri boda.

Iz kluba su zamolili da svi zainteresirani što prije nabave svoje ulaznice koje će biti personalizirane kako bi se izbjeglo stvaranje gužve na ulazima. Sutrašnja utakmica igrat će se s početkom u 18 sati.

zatvori