Utorak, 26. ožujka 2024.

Slaven Belupo teško stradao u Splitu

Nogometaši Slaven Belupa večeras su upisali poraz u 13. kolu Prve hrvatske nogometne lige na gostovanju kod Splita. Domaćin je bio bolji s uvjerljivih 3:0.

Trener Farmaceuta Željko Kopić odlučio se od prve minute u igru postaviti dvojicu novih igrača u odnosu na prošlo kolo. Prvi službeni nastup za koprivničkog prvoligaša upisao je Stevanović, a svoje mjesto u prvih jedanaest ponovno je pronašao i Bouadla.

Prvu ozbiljniju situaciju vidjeli smo pred golom Splita u šestoj minuti. Christensen je centaršutom s desne strane pronašao Hebera, ali je njegov udarac bio preslab da bi ugrozio domaćeg vratara Duku. U 15. minuti Slaven je imao dvije prilike u šezdesetak sekundi. Prvo je pucao Christensen, a zatim i Ivanovski, ali ni jedan nije bio precizan.

Tri minute kasnije velika prilika za Farmaceute. Nakon kornera pucao je Katić, ali je lopta prošla tik uz vratnicu. Bolji je bio Slaven na početku susreta. U 25. minuti pucao je i Bouadla, ali je Duka još jednom bio siguran.

Kako se bližio kraj prvog poluvremena tako se primirila i situacija na terenu. I kada su svi mislili da će se na odmor bez golova, veznjak Splita Boljat opalio je po golu s više od 25 metara i svladao Blaževića za 1:0. Da nesreća nikad ne dolazi sama vidjeli smo samo minutu kasnije kada je iz igre izašao Bouadla zbog ozljede.

U 45. minuti najbolja prilika Slavena u prvom poluvremenu. Heber je primio loptu na sedam metara od Splitovog gola i neshvatljivo loše pucao visoko preko grede.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su Splićani. U 50. minuti neprecizno je pucao Ugrina. Pet minuta kasnije 2:0. Igrači Slavena nikako nisu mogli izbaciti loptu iz svog šesnaesterca, ona je došla do Ugrine, a on iz pada zabija za povećanje vodstva. Gol nije trebao biti priznat jer se napadač Splita nalazio u zaleđu u trenutku kada je lopta krenula prema njemu.

Kopić se nakon drugog gola odlučio na potpuni rizik. Umjesto stopera Alitija uveo je krilnog napadača Savića. Pohitali su Farmaceuti prema napadu, a Splitu je to došlo kao naručeno. U 69. minuti brza kontra domaćina 3 na 2 koju završava Pavlovski preciznim udarcem za 3:0.

Pokušavao je Slaven do kraja utakmice postići barem počasni pogodak, imao je i određene šanse, ali u svojoj namjeri nisu uspjeli.

Ovim porazom Koprivničanci su dozvolili Splitu i ‘opasnoj zoni’ da se približi na samo četiri boda. U idućem kolu Slaven čeka nova domaća utakmica. Na koprivnički Gradski stadion dolazi Istra, a susret će se igrati s početkom u 17 sati.

13. KOLO PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE:

SPLIT – SLAVEN BELUPO  3:0

SPLIT – Park mladeži. Gledatelja 100. Sudac: Dalibor Mlakar(Zagreb). Pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec) i Vedran Đurek ( Sisak). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak).

SPLIT (4-2-3-1): Duka – Maglica, Dupovac, Mikulić, Vasilj(od 90′ Merajić) – Boljat, Chvedukas – Špehar (od 72. Roglić), Pavlovski (od 82. Bojić), Pešić – Ugrina. Trener: Vjekoslav Lokica.

SLAVEN BELUPO(4-3-3): Blažević – Purić, Musa, Aliti (od 58. Savić), Štiglec – Stevanović, Katić, Christensen – Bouadla (od 40. Burić), Heber, Ivanovski. Trener Željko Kopić.

STRIJELCI: 1:0 Boljat (39′), 2:0 Ugrina (55′) 3:0 Pavlovski (69′)

zatvori