Srijeda, 24. travnja 2024.

Slaven Belupo prošao u četvrtfinale Kupa

Nogometaši Slaven Belupa plasirali su se u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa današnjom pobjedom nad istarskim Novigradom s 0:1.

U odnosu na sastav koji je istrčao u petak u prvenstvenoj utakmici protiv Splita, trener Slavena Željko Kopić umjesto Alitija, Hebera i Bouadle na teren je poslao Burića, Barića i Savića.

Veliku priliku u 24. minuti propustio je Ivanovski. Odlično ga je uposlio Barić, a situaciju jedan na jedan s golmanom Novigrada zapucao je pored vratnice.

Slaven je poveo s 0:1 u 33. minuti. Siguran strijelac iz jedanaesterca bio je Ivanovski. Prvo poluvrijeme obilježila je agresivna igra domaćina koji je zaradio nekoliko žutih kartona zbog preoštrih startova.

U drugom dijelu gledali smo izjednačenu igru. Domaćin je bezuspješno pokušavao izjednačiti, a Slaven se koncentirao na obranu svojeg gola i svoje prednosti.

Minimalnom pobjedom Slaven se plasirao u četvrtfinale kupa gdje ga čeka pobjednik susreta Šibenik – Osijek.

Ova pobjeda izrazito je bitna zbog samopouzdanja Koprivničanaca koje sigurno nije bilo na razini nakon dugačkog niza bez pobjede. Mogu li Farmaceuti ovom pobjedom krenuti u mirnije i sretnije vode vidjet ćemo već nakon subotnje utakmice kada na koprivničkom Gradskom stadionu gostuje Istra 1961.

zatvori