Srijeda, 24. travnja 2024.

Ivica Puljak govorit će o pitanjima koja si svi postavljamo: Odakle dolazimo? Što smo? Kamo idemo?

Ciklus predavanja pod nazivom ‘Skeptici u pubu’ u koprivničkom Kulturno-kreativnom centru Pixel nastavlja se ovoga četvrtka. Gostuje poznati fizičar Ivica Puljak, a svoje je izlaganje nazvao ‘Odakle dolazimo? Što smo? Kamo idemo?’

Ova smo si tri pitanja vjerojatno svi postavili barem jednom u životu. Neki od nas su zaključili da na njih ne znamo odgovor, a neki su si pronašli “radnu verziju” odgovora s kojima žive. Što o tome može reći suvremena znanost? Jesu li ta pitanja povezana s početkom, evolucijom i krajem svemira?

Ivica Puljak će kroz predavanje i raspravu predstaviti neke od modernih znanstvenih spoznaja na tom tragu te neke od hipoteza u području u kojemu znanost još uvijek nema uvjerljivih odgovora.

Predavanje je na rasporedu u četvrtak, 6. listopada od 20 sati u KKC-u Pixel.

IVICA PULJAK predaje fiziku na FESB-u, gdje je diplomirao elektrotehniku. Magistrirao je fiziku elementarnih čestica u Zagrebu, a doktorirao u Parizu. Član je dvaju velikih međunarodnih kolaboracija, CMS u CERN-u i MAGIC na Kanarskim otocima.
Aktivno je sudjelovao u otkriću Higgsovog bozona, a osim znanstvenog rada bavi se promocijom i popularizacijom znanosti. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, od kojih mu je najdraža nagrada studenata za nastavni rad.

zatvori