Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Siniša Cmrk predstavio ‘Zvrk domaćinstvo: Zapise mačka Pisa u stihoPisu’

U svečanoj zagrebačkoj dvorani Društva hrvatskih književnika, Siniša Cmrk promovirao je i na svjetlo (književnog) dana iznio svoje djelo pod nazivom ‘Zvrk domaćinstvo: Zapisi mačka Pisa u stihoPisu’.

Djelo je namijenjeno dječjoj i odrasloj publici, a predstavljaju njegov hommage Grigoru Vitezu, Zvonimiru Balogu, Paji Kanižaju, Luki Paljetku i još ponekim učiteljima koji su samome autoru kroz djetinjstvo i život otvarali vrata mašte. Knjigu je autorski nadahnuto i inovativno ilustrirala mlada akademska slikarica Marija Vuletić.

Na samoj promociji, uz ugledne članove institucija gradskih i državnih foruma, prijatelje koji prate Cmrka kroz život mnoge godine, bili su i prijatelji iz književnih turbulentnih voda. Kao posebni gost govorio je Miro Gavran, a koji je bio i nagovaratelj da se Cmrk toga posla primi. Uz njega bijaše i književnik Dubravko Jelačić Bužimski, maestro Zdravko Šljivac, umjetnički ravnatelj “Festivala Podravine i podravlja” Marinko Barčan, Cmrkovi dragi prijatelji iz Podravine i mnogi drugi.

O knjizi su govorili urednica izdanja Jasminka Salamon, recenzentica i profesorica na Učiteljskom fakultetu Diana Zalar i sam autor. Promociju je nadahnuto vodio Luka Bulić, a koji se pojavio i u ulozi interpreta stihova iz djela, u suradnji s autorom.

Nakon promocije, mladi prijatelji Marija, Jura, Viktor i Marko iz socijalne zadruge “Kameleon” priredili su prigodnu zakusku uz druženje i razmjenu dojmova.

Promocija djela “Zvrk domaćinstvo” kreće po Hrvatskoj u mjesecu knjige, od 15. listopada nadalje.

zatvori