Petak, 19. travnja 2024.

Savez Alpe Jadran izdašno podržao projekte na području Podravine i Prigorja

Savez Alpe Jadran odobrio je više od 10 tisuća eura projektima iz Koprivničko-križevačke županije. Objavljeno je to na drugoj ovogodišnjoj sjednici Upravnog odbora Saveza, održanoj jučer u Tuheljskim Toplicama, na kojoj je sudjelovao i županijski voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek.

Točan iznos odobren prijaviteljima iz Koprivničko-križevačke županije iznosi 10.720 eura, a dodijeljen je sljedećim projektima:

  • Alpe Adria Srce naive 2017., Udruga hlebinskih slikara i kipara naive (2.200 eura);
  • Iz bakine škrinje, Zajednica KUD-ova Koprivničko-križevačke županije (1.200 eura);
  • Festival mladih pisaca, Umjetnička organizacija “Artikulacije” (2.500 eura);
  • Kup Sv. Martina 2016., DVD Virje (1.800 eura);
  • Novi izazovi za djecu s potrebama u razvoju, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” (1.760 eura);
  • Ples na moj način, Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice (1.260 eura).

U protekle dvije godine, Savez Alpe Jadran u projektne aktivnosti u našoj županiji uložio je ukupno 44.570 eura, a više od polovice tog iznosa odnosi se samo na ovu godinu – 23.120 eura.

Novi natječaj za financiranje projekata sredstvima Saveza bit će raspisan na proljeće, stoga iz Županije pozivaju sve zainteresirane organizacije da na vrijeme počnu s pripremom, a sve informacije mogu dobiti u županijskom Odsjeku za međunarodnu suradnju i europske fondove.

zatvori