Utorak, 26. ožujka 2024.

Mladi vozači vozili pijani i bez dozvole, jedan uzrokovao prometnu nesreću

Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke i tijekom proteklog su vikenda bili poprilično zaposleni zahvaljujući nesavjesnim vozačima, stoji u redovnom izvješću.

Tako doznajemo da se od petka do nedjelje na podravsko-prigorskim prometnicama dogodilo šest prometnih nesreća u kojima je srećom samo jedna osoba ozlijeđena i to lakše. Do nesreća je došlo zbog nepropisne vožnje unatrag, nepropisnog kretanja kolnikom, oduzimanja prednosti prolaska i nedovoljne udaljenosti od ruba kolnika.

Dvije su prometne nesreće, među kojima i onu s ozlijeđenom osobom, izazvali mladi vozači, a jedan od njih koji je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom bio je i pod utjecajem alkohola.

Sankcionirana su ukupno 103 prometna prekršaja od čega su se 32 odnosila na alkohol i 7 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Sedam vozača je uhićeno, dvojica su zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a šestorica su po žurnom postupku izvedena pred Prekršajni sud u Koprivnici.

Rekorder što se tiče alkohola uhvaćen je u nedjelju poslijepodne u Križevcima, a “napuhao” je 2,23 promila.

Mladi vozači ponovno su se “iskazali”. Unatoč apsolutnoj zabrani vožnje pod utjecajem alkohola, osam ih je isključeno iz prometa zbog alkohola. Četiri mlada vozača nisu imala ni položen vozački ispit. Najviše promila u krvi imao je 22-godišnji mladac koji je u sitnim noćnim satima subote u Virju skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom uz 1,62 promila alkohola u organizmu. Tri su mlada vozača uhićena, jedan je zadržan u posebnoj prostoriji do otriježnjenja, a protiv dvojice provedeni su žurni prekršajni postupci.

Za kraj, najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja utvrđeno je u nedjelju poslijepodne u Peterancu: vozač je upravljao osobnim automobilom brzinom od 93 kilometra na sat iako je na snazi bilo ograničenje od 50.

zatvori