Srijeda, 24. travnja 2024.

Građani, iznesite primjedbe i prijedloge vezane uz promjenu Prostornog i Generalnog urbanističkog plana Koprivnice

Grad Koprivnica pozvao je građane da iznesu svoje primjedbe i prijedloge vezane uz promjenu Prostornog plana uređenja Grada Koprivnice i Generalnog urbanističkog plana Koprivnice.

Naime, trenutno je u pripremi izrada prijedloga Odluke kojom započinje postupak izrade izmjena ovih planova, a Gradskoj upravi želja je na ovaj način građanima omogućili dodatno, ranije uključivanje. Rekla je to Dravi.info pročelnica Upravnog odjela za izgradnju grada i prostorno uređenje Jasna Golubić:

Ovo što sad radimo je jedna mala novina koju smo uveli. Dakle, zakon je točno odredio kako se radi postupak izmjena Prostornog plana i Generalnog urbanističkog plana i naravno da je u tom postupku izrade predviđeno sudjelovanje građana putem javnih rasprava i očitovanja na njihove prijedloge i tako dalje. Mi još nismo ni donijeli Odluku o početku izrade izmjene, i iako nas zakon to ne traži, mislimo da je u interesu građana i nas da i prije same izrade dobijemo inpute koji nam mogu nešto dodatno dati kod izrade Odluke. To je ono što sad radimo.

Primjedbe i prijedlozi mogu se uputiti do petka na e-mail [email protected] ili osobno u prostorijama Gradske uprave.

zatvori