Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Pri kraju su radovi u Peteranskoj, rotor čeka buduće prometnice

Radovi na Peteranskoj cesti u Koprivnici, na dijelu koridora državne ceste D-41, polako se privode kraju. Promet se više ne regulira semaforima cijelo vrijeme, zbog čega je tamošnji promet često bio opterećen zastojima i kolonama, ali još uvijek valja biti vrlo oprezan jer završni sloj asfalta još nije postavljen na cijelom kolniku.

Uz taj završni sloj još je potrebno postaviti samo cestovnu signalizaciju, ali radove je malo usporilo loše vrijeme. Kako doznajemo, trebali bi biti završeni tijekom sljedećeg tjedna ili dva.

Dio vozača pomalo je zbunjen kružnim tokom prometa koji zasad ne vodi nikamo osim dalje na Peteransku (uz ispravak: vodi u AK galeriju u Kampusu), bez obzira kojim se smjerom kretali, no to će se u budućnosti promijeniti i rotor će itekako imati svoju funkciju. Njegov zapadni izlaz vodit će na cestu kojom će se spojiti Peteranska i Čarda, kako bi se rasteretilo često prometno zagušeno raskrižje kod južnog ulaza u Kampus, dok će istočni jednog dana postati ulaz ceste koja će, osim u Kampus, voditi i dalje na jugoistok prema Herešinskoj.

Zasad nije poznato kada bi ti novi prometni pravci mogli ugledati svjetlo dana jer tu glavnu riječ ipak imaju Hrvatske ceste, koje su i glavni investitor sadašnjih radova na državnom prometnom koridoru.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori