Petak, 29. ožujka 2024.

Vozili pijani i bez položenog ispita – evo kako su kažnjeni

Četvorica neodgovornih vozača jučer su dovedeni na Prekršajni sud u Koprivnici zbog prometnih nepodopština, objavila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Po starosnom redoslijedu, prvi je 22-godišnjak koji je u ranim jutarnjim satima zatečen u Koprivnici kako upravlja osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita. Kažnjen je s 15 dana zatvora, ali uvjetno na godinu dana, te s četveromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Drugi je 25-godišnjak koji je u subotu poslijepodne u Novigradu Podravskom zatečen za upravljačem osobnog automobila pod utjecajem 1,66 promila alkohola, a ni on nikada nije položio vozački ispit. Njemu je sud odredio 30 dana zatvora, uvjetno na 12 mjeseci, uz također četiri mjeseca zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Bio je tu i 28-godišnjak koji je u subotu poslijepodne, gotovo u isto vrijeme kao i onaj u Novigradu, u Glogovcu uhvaćen kako mu “društvo” za volanom pravi 1,28 promila alkohola. On je dobio 15 dana zatvora – godinu dana uvjetno, 1.700 kuna novčane kazne i tri mjeseca ne smije sjesti za upravljač vozila B kategorije.

Posljednji i najstariji od četvorice bio je 58-godišnjak koji je u subotu oko pola sata prije ponoći u Đurđevcu zatečen s 1,87 promila za volanom. Prekršajni sud procijenio je da kazna za taj prekršaj iznosi osam dana zatvora, uvjetno na osam mjeseci, uz tromjesečnu zabranu upravljanja vozilima B kategorije.

zatvori