Srijeda, 27. ožujka 2024.

PORA se širi u ispostave kako bi bolje pomogla ruralnom razvoju

U Koprivničko-križevačkoj županiji planiraju iduće godine učiniti dostupnijima usluge PORA-e – Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Kako je najavio župan Darko Koren, tako bi omogućili korisnicima diljem županije da uspješnije povuku novac za razvoj koji je na raspolaganju:

Procijenili smo da će period koji nam slijedi biti vrijeme u kojemu ćemo biti fokusirani na programe ruralnog razvoja. S tim u skladu smo smatrali da bismo trebali biti bliže onima kojima je ta pomoć potrebna.

Hoće li PORA-ine ispostave biti u prostorima gradskih uprava, još nije dogovoreno. No druga je mogućnost da dislocirani uredi PORA-e budu smješteni u prostorima Županije, poput Ureda za graditeljstvo i prostorno uređenje. Također još nije definirano hoće li biti na raspolaganju samo nekoliko ili sve dane u tjednu.

To su naše ambicije koje se temelje na dobivenim sredstvima od Ministarstva za regionalni razvoj. Ukoliko taj koncept bude zaživio onda bismo željeli proširiti svoje funkcije, svoje djelovanje i misiju pomoći prema onima kojima je to potrebno.

A upravo za programe ruralnog razvoja, koji su najzahtjevniji i iznimno važni za razvoj Podravine i Prigorja, treba najviše pomoći, zaključio je župan Koren.

zatvori