Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Policija je sinoć pojačano nadzirala promet, evo što je sve zabilježila

Kako bi poboljšala stanje sigurnosti u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Koprivnica na svom je području sinoć od 19 sati do ponoći provela pojačan nadzor prometa s posebnim naglaskom na alkoholizirane i mlade vozače.

Zaustavili su ukupno 53 vozača, od kojih su četiri bili mladi vozači, te kod njih utvrdili ukupno 21 prometni prekršaj. Pet vozača bilo je pod utjecajem alkohola, a jedan je odbio alkotest. Jedan je mladi vozač također bio alkoholiziran, iako za njih vrijedi dopuštena razina od 0,0 promila. Najpijaniji je ponovno bio biciklist i to 51-godišnjak zatečen u Vinogradskoj ulici u Koprivnici oko 23:20 – napuhao je 1,54 promila. Od vozača motornih vozila najveću koncentraciju alkohola u krvi imao je 19-godišnjak uhvaćen u Sokolovcu oko 22:40 – 1,32 promila.

Također, utvrđena su i tri prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, a rekorder je 20-godišnjak uhvaćen oko 21:17 između Sokolovca i Lepavine koji je vozio 112 km/h iako je brzina ograničena na 70.

Mladi vozači su, osim prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prekoračenja dopuštene brzine kretanja, počinili još dva prometna prekršaja: nepropisno pretjecanje i upravljanje vozilom kojem je istekla prometna dozvola.

Bilo je tu i drugih stvari: tri osobe na biciklima nisu koristile reflektirajući prsluk ili reflektirajuću odjeću, četiri su vozila bila tehnički neispravna, uz još pet prekršaja iz kategorije “ostalo”.

Takvih će pojačanih nadzora u predstojećem razdoblju biti još, najavljuju iz PU koprivničko-križevačke, s ciljem smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama.

zatvori