Srijeda, 24. travnja 2024.

Tjedan cjeloživotnog učenja ispunjen aktivnostima u Podravskom suncu

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju brojnim je radionicama, susretima i druženjima obilježio protekli tjedan – Tjedan cjeloživotnog učenja.

Bilo je tu uistinu za svakoga ponešto. Roditelji su od djelatnica Policijske uprave učili kako spriječiti elektroničko zlostavljanje među djecom i mladima, od pedagoga senzorne integracije kako poticati senzornu integraciju u aktivnostima svakodnevnog života, a na zajedničkoj radionici “Moja jača strana” kako roditelji mogu pomoći djetetu razviti njegovu jaču stranu i poticati ih u pronalaženju njihovog samopouzdanja.

Učenici su ugostili svoje prijatelje iz COOR-a Križevci te PO OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca te ih podučili filcanju vune, a u gostima u Križevcima naučili su kako izrađivati prirodnu kozmetiku. Višegodišnja suradnja s OŠ Sokolovac, PŠ Srijem nastavljena je radionicom tkanja.

Za učenike su organizirane i radionice u suradnji s Muzejom grada Koprivnice: učili su o podravskoj hiži i o povezanosti matematike i tradicionalnog veza. Učenici 8. razreda s učiteljicom tehničke kulture prema nacrtu izradit će podravsku hižu prekrivenu slamom, a učenici 7. razreda zajedno su s koprivničkim srednjoškolcima sudjelovali u potrazi za blagom kako bi se upoznali s javnim i kulturnim ustanovama i kulturnim spomenicima grada Koprivnice. Blago su naposljetku pronašli u Muzeju.

Tjedan cjeloživotnog učenja završen je igrom, plesom i pjesmom – folklorna skupina COOR-a Podravsko sunce ugostila je svoje prijatelje, članove dječje sekcije KUD-a Rudar iz Glogovca. Učili su nove igre, pjesme i plesove.

Učitelji COOR-a Podravsko sunce također su učili u stručnom posjetu Zavodu za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava u Sloveniji.

zatvori