Utorak, 23. travnja 2024.

Pješakinja nastradala u naletu automobila na zebri

Mlada pješakinja lakše je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila na raskrižju Zagrebačke ulice i Varaždinske ceste, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Djevojka rođena 1991. godine oko 19:30 prelazila je cestu na obilježenom pješačkom prijelazu dok joj je bilo zeleno svjetlo na semaforu od pješačkog pothodnika kod Starčevićeve prema Varaždinskoj. U isto vrijeme, zeleno svjetlo upalilo se i vozaču (rođ. 1987.) koji je iz Starčevićeve preko raskrižja skretao lijevo u Zagrebačku.

Dolaskom do pješačkog prijelaza nije propustio pješakinju i prednjim dijelom automobila udario je u nju. Djevojka je od siline udarca završila na poklopcu motora, udarila u vjetrobransko staklo automobila i pala na kolnik, no srećom zadobila je samo lakše ozljede.

Sudionici nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola.

Nije to bila jedina prometna nesreća jučer u Koprivnici. Rano ujutro, oko 6:45, na raskrižju Novog Brežanca i Bjelovarske ceste zbog nepoštivanja prednosti prolaska bočno su se sudarili teretni i osobni automobil. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

zatvori