Četvrtak, 25. travnja 2024.

Pogledajte ‘izložbu koja nema smisla’ i poslušajte ‘svemirski koncert’

Dvije koprivničke gimnazijalke i jedan zagrebački bend pobrinut će se za zanimljiv audio-vizualni doživljaj koji je svima zainteresiranima na raspolaganju u petak, 14. listopada od 20 sati u Kulturno-kreativnom centru Pixel.

Udruga Mamuze u Pixelov izložbeni prostor dovodi dvije učenice koprivničke Gimnazije “Fran Galović”, Maju Gregor Hanu Belobrk. Bit će to osma ovogodišnja izložba u režiji Mamuza. Hana i Maja dijele ljubav prema umjetnosti, zajedno crtaju i fotografiraju od malih nogu, a sada i zajedno izlažu svoje radove. Još od djetinjstva eksperimentiraju različitim tehnikama i temama, a zajednički interes našle su u morbidnoj tematici koju svaka pokušava istražiti na svoj način.

14595724_1222562844462401_7126276984124089248_n
Rad s izložbe. Autorica: Maja Gregor.

Hana, kao grafičar, ima crni humor i uočava apsurd oko sebe koji prikazuje u svojim radovima. Životinje na mnogim Haninim slikama kombinirane sa djevojkama asociraju na animalnu stranu strasti. Maju privlače psihološke teme, prikazivanje psiholoških karakteristika osoba koje su joj u pojedinim razdobljima života bile važne. Svojim šarenolikim portretima pokušava naglasiti karakter čovjeka, a ne njegov fizički izgled.

SVEMIR je bend iz Zagreba, koji postoji od 2011. (u sadašnjoj postavi od 2012.). Nedavno su izdali svoj treći album “Male laži”. Album dobiva odlične kritike kao i njegovi prethodnici, koji su, i jedan i drugi, našli svoje mjesto na raznim top listama najboljih regionalnih izdanja nezavisne glazbe u godinama u kojima su izašli. Do sada su odsvirali na desetine koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i BiH, uključujući svirku u finalu na Jelen Demofestu, HGF-a, na Gričevanju, na Mariborskom LENT festivalu, otvaranju treće sezone MIMO programa u zagrebačkom Muzeju za suvremenu umjetnost, na promociji kompilacije “Bistro na rubu šume” čiji su sudionici, festivalu Poezika u Novom Sadu, te još nizu drugih festivala i samostalnih koncerata.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori