Subota, 20. travnja 2024.

Naš Petar jedan je od petero najboljih mladih knjižničara u Hrvatskoj

Koprivnički knjižničar Petar Lukačić dobio je nagradu ‘Eva Verona’ koja se dodjeljuje mladim knjižničarima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke.

Nagrada je nazvana imenom istaknute hrvatske knjižničarke i znanstvenice, a dodjeljuje ju Skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva na prijedlog Ocjenjivačkog odbora. Našeg knjižničara je za nagradu nominiralo Regionalno knjižničarsko društvo, a njegov rad i zalaganje smjestili su ga među pet mladih knjižničara koji su zaslužili ovo strukovno priznanje. Nagradu je primio prošlog tjedna u Primoštenu na sjednici Skupštine Hrvatskog knjižničarskog društva.

— Nagrada mi jako puno znači. Drago je čovjeku čuti da netko vidi sav onaj trud koji se zapravo ne vidi. Još više mi znači kad to vide kolege knjižničari i od njih dobijem potvrdu za sva moja zalaganja na radnom mjestu — kazao nam je Petar.

Koprivničkom knjižničaru najveće zadovoljstvo u poslu pružaju korisnici kojima se svidi nešto što im on predloži. — Najveća potvrda mi je kad mi korisnik kaže da mu je bila dobra knjiga koju sam mu preporučio. Možemo razgovarati o projektima, programima i bilo čemu, ali meni je to osobno najveće zadovoljstvo i sreća. Jednom mi se dogodilo da je osoba prekinula svoj posao, jer je čula moj glas, da bi mi došla reći da joj je knjiga koju sam joj preporučio promijenila život. Takve male stvari meni najviše sreće izazivaju u životu.

Petru je ovo prva takva nagrada, a u planu mu je i dalje su truditi na isti način.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori