Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Pavao Pavličić gostovao u Đelekovcu i na poklon dobio – kravatu

Hrvatski književnik Pavao Pavličić jučer je gostovao u Đelekovcu, točnije u Osnovnoj školi ‘Mihovil Pavlek Miškina’, u sklopu programa ‘Bibliobus dovodi u goste’ te kao dio prigodnog obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Školska knjižničarka Ana Pleadin i bibliobusna služba Gradske knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica doveli su u Đelekovec ovog plodonosnog pisca, autora mnogih romana, znanstvenih djela, kratkih priča i lektirnih djela za učenike osnovne škole. Učenici i mještani Đelekovca tako su mogli saznati tko je zapravo Pavao Pavličić, kako je počeo pisati, o čemu voli pisati, kako nastaju njegova djela, što voli čitati, a što ne, koju je lektiru volio kao dijete i još štošta.

I djeca i odrasli su uživali u ovom susretu. Da bi Pavličić iz Đelekovca odnio i poneku uspomenu, pobrinuli su se članovi Učeničke zadruge “Mak” i Općina Đelekovec. Zadrugari su izradili posve unikatnu kravatu od domaćeg platna koju su salvetnom tehnikom ukrasili cvjetovima maka – simbolom Đelekovca. Gost-književnik kravatu je oduševljeno stavio oko vrata, tim više što je upravo toga dana bio Dan kravate i učenici su susretu prisustvovali s kravatama oko vrata.

Foto: OŠ Mihovil Pavlek Miškina, Đelekovec.
Foto: OŠ Mihovil Pavlek Miškina, Đelekovec.
zatvori