Utorak, 23. travnja 2024.

IMAMO DOBITNICU Riješite se dosadnih dlačica metodom intenzivnog pulsnog svjetla

Idealno je vrijeme za rješavanje problematike dosadnih dlačica, a Kozmetički salon Pandora medical beauty Koprivnica nudi idealno rješenje: TRAJNO UKLANJANJE DLAKA SVJETLOSNOM METODOM.

• Trajno uklanjanje dlaka
• Brz, bezbolan, siguran tretman
• Izuzetni rezultati

Dobitnica poklon-bona u kozmetičkom salonu Pandora medical beauty je Mirela Lukač. Čestitamo!

Najnovijim uređajem vodećeg svjetskog proizvođača, uz pomoć aplikatora s intenzivnim pulsnim svjetlom, u samo nekoliko minuta, posve bezbolno, dubinski i trajno uklanjamo dlačice na svim dijelovima tijela kod žena i muškaraca.

Intenzivno pulsno svjetlo, osim što uklanja dlake, kod pacijenata djeluje na sljedeće probleme:

  1. uklanja vidljive kapilare na licu,
  2. uklanja upalne procese kod aknaste kože, trajno reducirajući probleme i ožiljke,
  3. uklanja prekomjernu pigmentaciju, koja je nastala uslijed:
    – pretjeranog izlaganja suncu
    – trudničke mrlje
    – staračke mrlje
  4. poboljšava teksturu i elastičnost kože, te reducira bore.

Ovisno o tipu željenog tretmana, potrebno je od jednog do šest dolazaka.

pandora-2Možemo li govoriti O TRAJNOM uklanjanju dlaka?

— Totalno trajna epilacija ne postoji, mada će neki obećavati upravo to. Bez obzira na spol, dlake na tijelu su rezultat hormonalnog okruženja i nasljednih bioloških faktora (broj urođenih folikula određen je još u embrionalnoj fazi razvoja). S godinama, dlačice na nekim zonama postaju veće i jače. Nitko ne može predvidjeti točan razvoj tijekom tretmana. Zato je netočno govoriti o trajnoj epilaciji, 100% u biologiji ne postoji!

Koliko tretmana treba za dobre rezultate?

— Dlake ne rastu istovremeno (nisu sinkronizirane), a korijen može biti uništen samo u jednoj fazi rasta. Prosječan broj tretmana je 6 do 8 za žene, odnosno 10 do 13 za muškarce. Najveća pogreška je kada klijenti naprave dva ili tri tretmana i tada odustanu. Rezultati su vidljivi, ali nisu i trajni.

Je li tretman bolan?

— Uobičajeno, tretmani intenzivnim pulsnim svjetlom nisu bolni; osjeća se samo lagana trenutna toplina.

Ako je dlaka veoma svijetla i lagana, gotovo nevidljiva, može li se raditi tretman?

— Ako dlaka sadrži malo melanina, zagrijavanje neće biti zadovoljavajuće dostatno, pa će i rezultati biti loši. U slučaju mlade i male dlake, zbog svoje male veličine dlaka sadržava malo melanina i neće apsorbirati dovoljno svjetlosti, čak ako je melanin taman. U ovom slučaju rezultati su rijetko u skladu sa očekivanjima klijenta.

Koliko traje jedan tretman?

— To se mijenja ovisno o dijelu i veličini tijela. Na primjer, potrebno je samo 30 sekundi za tretman nausnica („brkova“), oko 6 minuta za obradu oba pazuha, pa sve do 45-50 minuta za cijele obje noge.

Koliko treba čekati između svakog tretmana?

— Predlažemo minimalno 30 dana između dva tretmana.

Koja je razlika između vašeg uređaja i lasera?

— Izuzetno je važno shvatiti razliku između ove dvije tehologije. Iako imaju neke zajedničke principe (lampa, generator, sistem hlađenja), potpuno se razlikuju. Razlikovanje će vam pomoći da se snađete s nekim primamljivim reklamama tipa „nova tehnologija, laser pulsnim svjetlom“ – što ne znači doslovno ništa.

— Laser je svjetlo JEDNE valne duljine i teoretski može se primijeniti samo na jednom tipu kože ili dlake. Laser je fokusirano svjetlo, što znači da je površina obrade pri tretmanu ekstremno mala.

— Nasuprot laseru, intenzivno pulsno svjetlo ima širok spektar, sadrži puno valnih duljina (610 do 1000 nm za L600). Ovo je ekvivalent za 390 različitih lasera. Intenzivno pulsno svjetlo dozvoljava obradu puno različitih tipova kože i dlaka. A budući da nije fokusirano svjetlo, površina trenutne obrade je daleko veća.

pandora-3Ako dlake obrijemo, postaju li čvršće i jače? Rastu li brže?

— Apsolutno ne. To je mit. Oštro obrijana dlaka djeluje čvršće jer je kratka i ima oštre bridove, ali dokazano je biološki da nema promjena u kvaliteti dlake.

Možete li garantirati 100% efikasnost rezultata?

— Rezultati ovise o nekoliko faktora. Ovdje je tehnologija u ovisnosti od pojedinca, boje kože, gustoće dlaka,itd… kao i od izvođača tretmana. To također ovisi o osobinama pojedinca, hormonalnoj situaciji klijenta itd. Ako nema hormonalnih poremećaja rezultati su zagarantirani.

Može li se ova tehnologija primijeniti za rejuvenaciju lica?

— Pulsno svjetlo poboljšava ten, smanjuje pore (stežući ih), popravlja teksturu kože, povećava elasticitet kože (stimulirajući kolagen) i konzekventno smanjuje bore.

Mogu li se tretirati pigmentacijske lezije i vaskularne lezije?

— Apsolutno. Sunčani lentigo, pjege, “trudničke mrlje”, efelide na vidljivim dijelovima tijela mogu se tretirati.

Mogu li se tretirati akne?

— DA. Akne su kožni poremećaj vezan uz poremećaj sekrecije sebuma. Pojačano lučenje sebuma puni pore i inficira se bakterijama. Tretman pulsnim svjetlom uništava dubinski bakterije i potpomaže pravilno reguliranje lučenja sebuma. To često nije dovoljan tretman, ali odlično djeluje u kombinaciji s drugim tretmanima. Osnovna i najveća kontraindikacija je da se svjetlosna terapija ne smije koristiti ako klijent koristi ROACUTAN ili bilo koji lijek koji je fotosenzibilan.

Osim tretmana trajnog uklanjanja dlačica, koje još tretmane imate u ponudi?

— U ponudi imamo još medicinski tretman lica, medicinsku pedikuru, medicinsku masažu, geliranje i njegu noktiju, sunčanje, ekstenzije trepavica i tretmane za oblikovanje tijela.

Kozmetički salona Pandora medical beauty, posjetite u Ulici Ante Starčevića 11, od ponedjeljka do petka od 9 do 20 sati i subotom od 9 do 13 sati, a za sve informacije nazovite 048/ 625-378 ili se javite na E-mail adresu [email protected].

zatvori