Petak, 19. travnja 2024.

Najbolji hrvatski likovni amateri predstavljaju se u Koprivnici

Najbolji neprofesionalni hrvatski likovni stvaratelji ove godine dolaze u Koprivnicu. Riječ je o 32. izdanju Susreta likovnih stvaralaca čija će popratna izložba u petak biti otvorena u Galeriji Koprivnica na Zrinskom trgu.

Na Susretu i izložbi predstavit će se najuspješniji autori i radovi koji su odabrani putem ovogodišnjeg likovnog natječaja organizatora – Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma koja danas okuplja više od 980 udruga.

Izložba će uz prigodni program KUD-a Podravka biti otvorena u petak, 14. listopada s početkom u 18 sati, a iduće subote, 22. listopada, Koprivnicu će posjetiti brojni ljubitelji likovne umjetnosti prigodom 32. Susreta likovnih stvaralaca koji će u podne biti otvoren u Galeriji Koprivnica.

Susret i izložba kao godišnje manifestacije najuspješnijih neprofesionalnih likovnih stvaratelja i udruga rezultat su stručnog odabira Prosudbenog povjerenstva u sastavu: Tomislav Buntak, akademski slikar, Zoran Homen, viši kustos i Mirko Kovačević, prof. Prosudbeno povjerenstvo imalo je težak zadatak – u konkurenciji od 330 radova pristiglih iz 26 likovnih udruga izabrati one najbolje koji će krasiti izložbu i ove godine u Koprivnici predstavljati dosege hrvatskog likovnog amaterizma.

U programu Susreta, 22. listopada 2016. Hrvatski sabor kulture dodijelit će Nagradu za najuspješnije likovno djelo 2016. koja je pripala Gordani Vukorepi iz zagrebačkog Hrvatskog likovnog društva, a Nagradu za najuspješniju likovnu udrugu 2016. primit će Dubrovačka udruga likovnih umjetnika. Odlukom Povjerenstva, Hrvatski sabor kulture na Susretu će dodijeliti i pohvalnice i priznanja autorima radova odabranih za izložbu i Susret.

Suorganizaciju Susreta i izložbe potpisuju Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i KUD Podravka, materijalnu potporu Susreta i Izložbe osigurali su Ministarstvo kulture RH, Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica, a Podravka d.d. osigurala je donaciju poklon paketa za nagrađene.

Popis odabranih likovnih udruga i autora koji će izlagati na spomenutoj izložbi možete pronaći ovdje.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori