Ilustracija
Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske danas se oglasilo priopćenjem zbog, kako kažu, pojačanog interesa javnosti za pojavu ‘klaunova koji na ulicama plaše građane’.

Policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu, navode iz MUP-a. Izvršenim provjerama, utvrđeno je da su za sada evidentirane dvije takve dojave i to na području Policijske uprave osječko-baranjske. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici nisu bili u mogućnosti ni potvrditi niti opovrgnuti istinitost takvih dojava. Druge policijske uprave koje se spominju u medijskim natpisima za sada nisu zabilježile takve dojave, pa tako ni PU koprivničko-križevačka što smo provjerili jutros.

Ukoliko građani raspolažu saznanjima o navedenim događajima ili sami budu u situaciji da ih se na bilo koji način straši, u svakom slučaju mogu i trebaju o tome izvijestiti policiju pozivom na broj 192.

O svakoj takvoj dojavi policija će neodložno postupiti i ovisno o utvrđenom činjeničnom stanju poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti, stoji u priopćenju.