Srijeda, 27. ožujka 2024.

Jakšić prenio koprivnička iskustva na konferenciji ‘Pametni gradovi’

Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika u Zagrebu, 11. listopada sudjelovao je na drugoj konferenciji u organizaciji Poslovnog dnevnika pod nazivom “Pametni gradovi”. Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika održao je prezentaciju o gradu Koprivnici i gradskim projektima koji ga svrstavaju u sam vrh korištenja moderne tehnologije.

— Uvijek se maksimalno trudimo pratiti trendove kada su u pitanje nove tehnologije, jer upravo zahvaljujući njima svojim građanima možemo ponuditi bržu, kvalitetniju ali i jeftiniju uslugu — objasnio je Jakšić i napomenuo kako je većina projekata sufinancirana upravo sredstvima Europske unije.

U sklopu konferencije održan je i okrugli stol na kojem je Jakšić također sudjelovao. Uz njega, na temu “Hrvatski gradovi budućnosti” govorili su i zamjenik gradonačelnika Dubrovnika Željko Raguž, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović.

— Kada govorimo o infrastrukturi, Koprivnica spada u kategoriju razvijenih gradova, upravo zbog toga ponekad nismo u mogućnosti javljati se na sve projekte, i obično oni koji su namijenjeni za gradove poput Koprivnice su projekti koji se bave pametnim tehnologijama koje smo mi, moram priznati, dobro iskoristili — na okruglom stolu rekao je Mišel Jakšić.

Sudionici konferencije imali su priliku čuti iskustva i predavanja o projektima drugih gradova kada je u pitanju uvođenje novih tehnologija.

zatvori