Petak, 19. travnja 2024.

Mihevc: Utrka magaraca odgovor je HRT-u koji ignorira naše manifestacije

Revoltirana time što javni nacionalni mediji nedovoljno prate manifestacije koje organiziraju, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije odlučila je uzeti stvar u svoje ruke i u centru Koprivnice organizirati – utrku magaraca.
Zdravko Mihevc. Snimio Marko Posavec.
Zdravko Mihevc. Snimio Marko Posavec.

One prema riječima direktora županijske Turističke zajednice Zdravka Mihevca dobivaju i previše vremena u središnjim informativnim emisijama HRT-a pa se nada da će na taj način dobiti svoje mjesto: — Ja sam u kolovozu tadašnjem vršitelju ravnatelja HRT-a Siniši Kovačiću uputio pismo u kojem sam izrazio nezadovoljstvo medijskim praćenjem turističkih događanja. Okidač za to pismo bila je velika medijska pokrivenost utrka magaraca na Jadranu koje su u prilično elitnim terminima dobivale veliku minutažu.

Odgovor koji je stigao u županijsku Turističku zajednicu glasio je da se javna televizija vodi sukladno uredničkim procjenama, važnosti događaja i interesu javnosti.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

I tako ćemo sada i mi u subotu imati utrku magaraca u Koprivnici. Na pripreme je županijska Turistička zajednica potrošila jedan dan i dvije tisuće kuna. Mihevc se nada da će Grand Prix Koprivnica, kako je nazvana utrka, okupiti puno ljudi i da će se svi lijepo zabaviti.

— Onaj drugi cilj koji smo htjeli postići kad već organiziramo utrku magaraca je da se svi dobro zabavimo, da napravimo manifestaciju koja će privući ljudi. To će biti nešto novo i neobično. Magarci su, složit ćete se, jako simpatične životinje i mislim da bi to moglo biti jako zgodno. Bit će na trgu i pečenih kestena, klipića, kuhanog vina, a plesat će nam i plesna skupina Dancing Boots — najavio je Mihevc.

Davor Rajšel. Snimio Marko Posavec.
Davor Rajšel. Snimio Marko Posavec.

Nastupit će svega četiri-pet magaraca s užeg koprivničkog područja jer ih više nema, dok će ostalih desetak na utrku doći iz okolnih županija. Organizaciji i sakupljanju magaraca vrlo su se rado odazvali Bilogorski rendžeri, rekao je njihov predsjednik Davor Rajšel. — Ovo je odlična ideja i mi smo si dali truda da skupimo magarce s našeg područja. Morali smo malo zagrabiti u susjedne županije jer ih na našem području nema puno. Možemo se našaliti da Bilogorski rendžeri sad pomalo “idu s konja na magarce”, ali u svakom slučaju jedna odlična ideja — rekao je Rajšel.

Magarci će se na glavnom gradskom trgu utrkivati u subotu s početkom u 10 sati, a u slučaju kiše bit će odgođena.

Kristina Sočev. Snimio Marko Posavec.
Kristina Sočev. Snimio Marko Posavec.
zatvori