Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Slikari udružili snage kako bi pomogli Laticama

Tridesetak podravsko-prigorskih slikara udružilo je svoje kistove kako bi pomogli Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“.

Naime, kako Udruzi nedostaje financijskih sredstava za provedbu svojih projekata, odlučili su pozvati slikare i organizirati humanitarnu likovnu koloniju, a nastale slike naknadno prodati na aukciji. Rekla nam je to predsjednica Udruge Nevenka Fuchs: — Udruga se financira putem natječaja na koje se redovno javljamo. Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija su nam putem natječaja osigurali određena financijska sredstva. No, njih trenutno i nema baš i to je razlog zbog kojeg moramo tražiti druge izvore financiranja da bismo mogli ostvariti sve što smo planirali.

Udruga provodi nekoliko projekata kojima je cilj rehabilitacija djece u dobi od tri do sedam godina. Za njih su organizirane slobodne aktivnosti i programi tijekom školskih praznika te terapijsko jahanje i plivanje. Prije mjesec dana pokrenuli su, zahvaljujući potpori Grada Zagreba, specijalističke preglede. Jednom mjesečno dolazit će doktori iz Zagreba koji djeci pružaju rehabilitaciju i savjetodavnu pomoć roditeljima. — Taj projekt nam je iznimno važan i važno nam je da nađemo financijska sredstva za njegovu daljnju provedbu. Osobito iz razloga što mi roditelji djece s teškoćama u razvoju na takve rehabilitacijske vježbe moramo ići u Zagreb, a kao što znamo one su nekim roditeljima financijski nedostupne. Novac od ove aukcije će stvarno biti uložen u sve te projekte koje smo pokrenuli i koje želimo nastaviti — kaže predsjednica Fuchs.

Likovna kolonija održana je u nedjelju u Virju, a nakon završetka radnog dijela za sve sudionike i članove Udruge “Latice“ priređena je kestenijada. Za glazbeni dio programa pobrinuo se poznati podravski glazbenik Franjo Barić.

Sva djela koja su tamo nastala moći će se uskoro pronaći na internetskim stranicama Udruge, a sama aukcija održat će se u prosincu.

zatvori