Koren u svojevrsnom oproštajnom pismu pozvao HSS da se spasi propasti

433
Darko Koren. Snimio Marko Posavec.
Župan Darko Koren medijima je dostavio otvoreno pismo koje je poslao članovima Predsjedništva Hrvatske seljačke stranke. Riječ je o svojevrsnom oproštajnom Korenovom pismu jer je u ponedjeljak primio od tajnika stranke obavijest da mu je odbijena žalba o suspenziji. Kaže da ne traži ništa za sebe već spas stranke u kojoj je proveo 20 godina.

Članove Predsjedništva je pozvao da progledaju i zaustave uništavanje stranke koje, kako tvrdi, provodi predsjednik Krešo Beljak. Njega poziva da odmah odstupi i da pusti ostale članove stranke da rade, žive i sanjaju HSS kakav zaslužuju.

Koren smatra da je dugogodišnjim radom u stranci, rezultatima i ugledom stekao pravo iznijeti svoje mišljenje, ali i u ime mnogih članova iznijeti stavove i zahtjeve da se opozovu sve suspenzije i zatvore svi disciplinski postupci; da se svim delegatima omogući pravo glasa i svima koji se žele kandidirati da to pravo mogu konzumirati, te da se odredi datum i najkasnije do kraja godine održi izvanredna izborna skupština jer to svojim potpisima traži trećina delegata.

Na kraju pisma Koren navodi da je, ukoliko nakon svega za njega još ima mjesta u stranci, spreman podržati svako rješenje za vodstvo stranke, te se spreman i osobno angažirati na određene odgovorne dužnosti u HSS-u.

Što o Korenovu pismu misli prozvani predsjednik HSS-a Krešo Beljak, do sad nismo upsijeli doznati jer nam nije odgovorio na pozive.