Četvrtak, 25. travnja 2024.
Home Aktualno Koprivničancima će svoj bogat opus predstaviti Božica Jelušić

Koprivničancima će svoj bogat opus predstaviti Božica Jelušić

0
Koprivničancima će svoj bogat opus predstaviti Božica Jelušić
Kolokvij o književnom stvaralaštvu Božice Jelušić povodom 65. obljetnice života i 45. obljetnice književnog djelovanja održat će se u subotu u Gradskoj vijećnici.

Božica Jelušić nas još od svoje prve stihozbirke “Riječ kao lijepo stablo” (Zrinski, Čakovec 1973.), dakle već gotovo 45 godina, uvijek iznova iznenađuje svojom stvaralačkom svježinom, idejama, uvjerljivim i snažnim poetskim slikama i stvaralačkim žarom koji je iznjedrio čak 48 naslova u svim literarnim žanrovima.

Njezina osebujnost i elokventnost uvijek je garancija zanimljivog i vrijednog štiva. Dobitnica je relevantnih književnih nagrada poput Nagrade Fran Galović, Nagrade Zvonimir Golob, Maslinova vijenca, Pasionske baštine i brojnih drugih. Zastupljena je u čitankama i lektiri, suradnica je brojnih domaćih i inozemnih časopisa, a vrlo je aktivna i u elektroničkim medijima i virtualnoj stvarnosti.

Božica Jelušić profil je istinskog umjetnika i uzor je brojnim drugima stvarateljima. U obljetničkoj godini na krijesti vala nepresušne kreativnosti i energije pred čitatelje donosi Petoknjižje izabranih djela koje će se predstaviti na Kolokviju u Koprivnici u subotu 15. listopada s početkom u 11 sati. Idealno vrijeme da se nakon obavljene kupovine na placu, kave na kakvoj gradskoj sunčanoj terasi produži korak do Gradske vijećnice i uživa u vrijednom kulturnom događaju.

O Božičinom stvaralaštvu govorit će Božica Brkan, Marijan Špoljar, Zdravko Seleš, a moderator će biti Darko Pero Pernjak. Organizator kolokvija su Podravsko prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika i Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori