Petak, 19. travnja 2024.

U napuštenom vinogradu zasadio usjev indijske konoplje

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina rođenog 1973. godine zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga, stoji u danas objavljenom priopćenju.

Riječ je o slučaju o kojem smo izvijestili prije nekoliko dana kada su djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili kriminalističko istraživanje protiv njega i još jednog osumnjičenika.

Dotični je 43-godišnjak, naime, u razdoblju od svibnja do listopada ove godine u napuštenom vinogradu kod Rasinje posadio više sjemenki indijske konoplje. Iz plodnog podravskog tla niknulo je najmanje 13 stabljika čijim je daljnjim uzgojem te potom ubiranjem lišća i cvjetova osumnjičeni proizveo najmanje 878 grama marihuane.

Proizvedenu drogu davao je drugima na uživanje, a od jedne je osobe tražio i da za njega prodaje marihuanu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela.

zatvori