Petak, 26. travnja 2024.

IMAMO DOBITNICE Marina Vujčić u Knjižnici predstavlja nagrađivani roman ‘Susjed’

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” u Mjesecu hrvatske knjige pripremila je nekoliko književnih večeri za ljubitelje lijepe riječi, a prva od gostiju je Marina Vujčić, autorica koja se u svojim romanima ponajviše bavi unutarnjim svjetovima likova i onim što oni najdublje proživljavaju.

Književna večer održat će se u srijedu, 19. listopada od 18 sati u Čitaonici tiska, a Drava.info dvoje svojih čitatelja daruje primjerak nagrađivanog romana “Susjed”.

Roman “Susjed” osvojile su Kristina Ribarić i Maša Virag. Čestitamo!

Prvi roman „Tuđi život“ Marina Vujčić objavila je 2010. godine, a 2014. objavljuje knjigu drama „Umri ženski“ i roman „A onda je Božo krenuo ispočetka“ koji je 2015. godine ušao u uži izbor od četiri hrvatska naslova nominirana za Europsku nagradu za književnost. Iste godine objavljuje roman „Mogla sam to biti ja“, a na natječaju V.B.Z.-a i Tisak medije posljednjim romanom „Susjed“ osvaja nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2015.

Njezine drame “Sretan kraj” i “Čekaonica” uvrštene su 2008. i 2010. godine u uži izbor na Natječaju za dramski tekst “Marin Držić” i preporučene za izvođenje hrvatskim kazalištima. “Čekaonica” je postavljena 2012. godine u Kazalištu AKO iz Opuzena, te 2014. godine u koprodukciji Tuzlanskog narodnog pozorišta i Akademije dramske umjetnosti u Tuzli. Drama “Umri ženski” dobila je na Natječaju za dramski tekst “Marin Držić” 2014. godine treću nagradu.

zatvori