Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NE PROPUSTITE Mali pustolovi na besplatnim radionicama otkrivat će tajne živog svijeta

Imate li kod kuće malog pustolova, prirodnjaka ili klinca kojeg jedva možete odvojiti od enciklopedije o životinjama, pružite mu priliku da ovog listopada otkrije blaga prirode.
Izvor: Udruga Bioteka.
Izvor: Udruga Bioteka.

Riječ je o radionicama u sklopu projekta “Ključ za život” koji provodi zagrebačka Udruga Bioteka. “Provođenje vremena na otvorenom, osim što je zabavno, donosi niz fizičkih i emocionalnih dobrobiti koje su odavno dobro poznate. Naša udruga vodi se ovim principima već dugi niz godina te za djecu diljem Hrvatske priprema i provodi projekte u sklopu programa Bioteka u pokretu“, poručuju iz Udruge.

Radionice su namijenjene osnovnoškolcima u dobi između 7 i 13 godina koji će tako imati priliku otkriti koja se sve to živa čudesa kriju u njihovom lokalnom području. Ovaj zanimljiv istraživačko-terenski program radionica, između ostalog, obuhvaća izradu lovki za kukce, određivanje vrsta kralješnjaka, prljanje ruku, rasprave o biološkoj raznolikosti koprivničkog kraja, kao i susret s uzorcima životinjskih kostura raznih vrsta. Uz to, nakon botaničke radionice djeca će na interaktivan i zabavan način upoznati zavičajne biljne vrste i njihovu važnost.

Osim toga, djeca će tražiti skriveno blago, nositi ekološki otisak na svojim nogama, a (bude li “terenske sreće”) upoznati i neke “prave”, divlje životinje. Promatrat će ptice, proučavati biljke i otkrivati životinjske tragove. Kroz zabavne igre, pričanje priča i kreativne “uradi sam” aktivnosti djeca će vježbati strpljivost i vještinu opažanja, ali i poticati znatiželju.

Izvor: Udruga Bioteka.
Izvor: Udruga Bioteka.

Jednodnevna radionica “Ključ za život” održat će se u dva termina, 8. i 9. listopada, od 15 do 18 sati u Koprivnici. Radionice su besplatne, a vode ih stručni edukatori iz Bioteke. Broj sudionika jedne radionice ograničen je na 25 mališana, stoga požurite s prijavama jer se prijaviti možete do petka, 7. listopada u 16 sati na adresu e-pošte [email protected]. Sve informacije možete dobiti na broj telefona 095/2911-984.

Uzmite u obzir napomenu da će se radionice održati bez obzira na vremenske uvjete, stoga se pobrinite da su mališani propisno odjeveni i opremljeni.

zatvori