Četvrtak, 18. travnja 2024.

JAVNA ISPRIKA Nadi Zlatar Lukavski

U kolumni ‘Koprivnica postala govno od grada’, objavljenoj 20. rujna 2016. godine na portalu Drava.info, ime Nade Zlatar Lukavski spomenuto je u kontekstu za kojeg su gđa. Zlatar Lukavski i njen odvjetnik smatrali da je izrazito negativan i omalovažavajući.

Oni koji prate moj rad i moje pisanje jako dobro znaju kako se u svom pismenom izričaju oslanjam na satiru, sarkazam i hiperbolu. Moja posljednja kolumna (ali i prethodnih nekoliko) prikaz je nekog budućeg izopačenog svijeta u bliskoj budućnosti, svijeta koji je totalno prolupao i iskrivio svoje vrijednosti, a da bih dobio kontrast od ‘normalnog’, služim se osobama, događajima ili stvarima kojima pronalazim tzv. drugi ‘negativan’ pol.

Kontrast koji sam pronašao u radu gđe. Zlatar Lukavski sa zdravom hranom, upravo je rad sa ‘govnom’ od hrane, te sam u trenutku svoje pismene slobode i osebujnog izričaja, kako bih što preciznije prikazao prethodno opisan svijet u budućnosti, iskoristio ime Nade Zlatar Lukavski kao javne osobe i stavio ju u kontekst izmišljenog vremena i događanja.

Stvaralaštvo i umjetnost ponekad šokiraju i ostavljaju dubok trag, za što smatram da bi trebao biti i cilj umjetnosti (u bilo kojem obliku, pa i pisanom) međutim gđa. Zlatar Lukavski se pronašla uvrijeđena nakon objave moje kolumne što mi je izuzetno žao.

S obzirom na to da moja namjera nikako nije bila omalovažiti rad gđe. Zlatar Lukavski, ovim putem se ispričavam njoj i njenoj obitelji na neugodnostima koje su nastale nakon objave moje kolumne.

zatvori