Četvrtak, 25. travnja 2024.

Iz prometa isključena trojica alkoholiziranih mladih vozača

Tijekom proteklog vikenda Policijska uprava koprivničko-križevačka na podravskim i prigorskim prometnicama zabilježila je pet prometnih nesreća. U jednoj od njih bilo je ozlijeđenih osoba – riječ je o slijetanju s ceste kod Carevdara – dok su druge završile samo s materijalnom štetom.

Sveukupno, jedna je osoba teže, a tri lakše ozlijeđene. Sve su se nesreće dogodile zbog oduzimanja prednosti prolaska i brzine neprilagođene uvjetima na cesti, a jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je vozač pod utjecajem alkohola.

Sankcionirano je ukupno 108 prometnih prekršaja, od čega su se 32 odnosila na vožnju pod utjecajem alkohola i 22 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Jedan je vozač uhićen, a jedan zadržan do otriježnjenja, dok je protiv jednog proveden žurni prekršajni postupak i potom je predan na izdržavanje izrečene kazne zatvora u Bjelovar.

Alkoholni rekorder bio je 60-godišnjak zatečen na biciklu u subotu poslijepodne u Podravskim Sesvetama: “napuhao” je 2,80 promila i isključen je iz prometa.

Unatoč apsolutnoj zabrani količine alkohola u organizmu koja za njih zakonski vrijedi, i ovoga su vikenda u prometu zatečeni mladi vozači koji su zavirili u čašicu. Njih su trojica isključena iz prometa, a najviše promila imao je 22-godišnjak koji je u ranim jutarnjim satima nedjelje vozio Križevcima s 1,25 promila.

Rekorder što se tiče brzine također je uhvaćen u nedjelju, malo prije podneva u Sv. Ivanu Žabnu. Bio je to 44-godišnjak koji je vozio 91 km/h iako je brzina ograničena na 50.

zatvori