Subota, 20. travnja 2024.

Jakšić: Ako država zakaže s JPP-om, školu na Podolicama gradit ćemo sami

“Ako u sljedećih tri do šest mjeseci ne dobijemo jasan odgovor što je s javno-privatnim partnerstvom u Hrvatskoj, osnovnu školu na Podolicama gradit ćemo sami!” Rekao je to zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić sumirajući tako sveobuhvatnu raspravu na sjednici Gradskog vijeća o izvješćima o radu gradskih dječjih vrtića, dadilja i osnovnih škola.

Gradski su vijećnici bili gotovo jedinstveni u ocjeni da brigom za najmlađe i postignutim rezultatima građani mogu biti zadovoljni, a Jakšić je to izrekao u jednoj jedinoj rečenici:
Populacija od 0 do 18 najbolje i najkvalitetnije u Hrvatskoj živi upravo u Koprivnici.

Koprivnica je prva u Hrvatskoj provela program dadilja, čime je omogućila da sva djeca predškolske dobi imaju odgovarajuću skrb u vrtiću ili kod dadilje. A više je nego opravdana i svaka uložena kuna u osnovnoškolsko obrazovanje, zaključio je prvi čovjek grada istaknuvši da je postizanjem nagrada i priznanja postignut standard zbog kojega se Koprivnica naziva “gradom sa srcem”.

Jakšić je najavio da će iduće godine prema ideji ravnateljice Gordane Gazdić-Buhanec biti uređen botanički park između Domoljuba i Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”, a planira se i rekonstrukcija školskog igrališta koje će biti jedno od najmodernijih u Hrvatskoj. U školi “Braća Radić” radi se na podizanju sigurnosnih standarda i energetskoj obnovi, dok u školi “Đuro Ester” treba riješiti problem sportske dvorane, a u Umjetničkoj školi nedostatak prostora za rad. Kad je pak riječ o Podravskom suncu, za koje vijećnici nisu dobili izvješće o radu, Jakšić je rekao da vjeruje da će se naći izlaz iz situacije u kojoj se ta škola nalazi. A prije negoli svoj posao odrade nadležne službe koje provode istragu u Podravskom suncu, neće biti dostupno ni izvješće o radu u toj ustanovi.

U raspravama o koprivničkim dadiljama, vrtićima i školama sudjelovali su i Helena Hećimović, Ivica Suvalj, Ernest Forjan, Anica Desnica, Darko Tetec i Mladen Švaco. Svi su, osim Švace, izrazili zadovoljstvo koprivničkim obrazovnim ustanovama.

Recimo i da su zahvale na angažmanu upućene ravnateljici Dječjeg vrtića Tratinčica Slavici Mihalec-Kanižaj, koja nije bila na sjednici Gradskog vijeća jer je na bolovanju, a podnijela je zahtjev za razrješenjem s dužnosti i povratkom na posao defektologa.

zatvori