Četvrtak, 18. travnja 2024.

Grad Koprivnica dobio priznanje za smanjenje otiska ugljikovog dioksida i zaštitu prirode

Grad Koprivnica dobio je priznanje za uspješno provedene postupke zelene javne nabave te smanjenje otiska ugljičnog dioksida i doprinos očuvanju i zaštiti okoliša i prirode.

Priznanje od strane koprivničke Regionalne energetske agencije Sjever primio je u ime Grada zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić na konferenciji Zelena javna nabava – ciljevi iskustva iz prakse koja je u petak održana u prostorijama Hrvatske gospodarske komore.

U sklopu konferencije održano je i niz predavanja na temu zelene javne nabave i to od strane predstavnika Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grada Koprivnice, Regionalne energetske agencije Kvarner, Međimurske energetske agencije, Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske i domaćina Regionalne energetske agencije Sjever.

Spomenimo još da je konferencija održana u sklopu projekta Primes Green Public Procurment financiranog iz fondova Europske unije. Partneri na projektu REA-i Sjever su UNPD Croatia i HGK.

zatvori