Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Koprivnica ‘velikim srcem’ do tri boda

Nogometaši Koprivnice ostvarili su vrlo važnu pobjedu u desetom kolu Treće hrvatske nogometne lige. Na koprivničkom Gradskom stadionu svladali su požešku Slavoniju s 2:1.

Odlično su Zeleni otvorili utakmicu te su nakon pola sata vodili s 2:0. Odlično je funkcionirala obrana, a napad je bio učinkovit i stvarao odlične šanse iz kojih su proizašli golovi Kovačića i Vučinića. Ipak, u zadnjih 15 minuta prvog dijela gosti su uspjeli doći do daha i jednim fantastičnim udarcem s 25 metara došli do smanjenja zaostatka i rezultata 2:1.

U drugom dijelu gledali smo Koprivnicu koja se grčevito, ali svim srcem branila. Trka, borba i agresivnost bili su na zavidnoj razini, a jednom vrhunskom reakcijom obrani vodstva pridonio je i vratar Tihelka. Zeleni su uspjeli izdržati do kraja susreta bez primljenog gola te su došli do tri izuzetno važna boda.

Evo što nam je rekao trener Koprivnice Želimir Mešnjak nakon susreta:

Jako važni bodovi. U zadnja tri tjedna bili smo u pravom knock-downu. Igra koju smo pružali nije bila nagrađena bodovima. Što se tiče današnje utakmice, smatram da smo odigrali najboljih 30 minuta od kada sam ja trener. Imali smo vodstvo od 2:0 i još dvije odlične prilike. Nažalost primili smo gol iz prvog pravog udarca prema našim vratima što nam je zakompliciralo situaciju. Drugo poluvrijeme je bilo pravo “Do or die”, ili učini ili umri, sve smo napravili da dobijemo utakmicu. Znam da nije bilo lijepo, ali je bilo svrsishodno. Sada se puno lakše diše.

U idućem kolu Zeleni odlaze na gostovanje u Osijek gdje će igrati protiv druge momčadi istoimenog prvoligaša.

 

zatvori