Petak, 19. travnja 2024.

FOTO U Podravinu je stigla jesen i ne misli nas tako brzo napustiti

Stigla nam je jesen! Temperature su pale, oblaci nam često zastiru nebo, a u goste nam je stigla i kiša. U narednim jutrima ponegdje u Podravini tlo može zabijeliti i slab mraz. Lišće je počelo mijenjati boje, dani su sve kraći i noć stiže sve ranije. Jasni su to znakovi da je s bilo kakvim oblikom ljeta svršeno i da smo punim stopalom zagazili u hladniji dio godine.

Jesensko će se vrijeme nastaviti i dalje. Na vidiku, kažu prognostičari, nema nikakve trajnije stabilizacije. Subota će početi hladnim jutrom koje će nam možda donijeti i prvi slab mraz, dok će ostatak dana biti promjenjivo ili pretežno sunčan uz slab sjeverni povjetarac. Poslijepodne ćemo mjeriti nekih 13 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Od nedjelje i većim dijelom sljedećeg tjedna bit će oblačnije; ne baš sasvim bez sunca, ali ipak će prevladavati tmurno nebo. Tu i tamo moguća je i slaba kiša, a temperature će se manje-više kretati u sličnom rasponu. Nekakvih naznaka proljepšanja vremena zasad nema, zasigurno ne u prvoj polovici mjeseca, a za tamo dalje… još ćemo vidjeti.

No, ni jesen u Podravini nije bez svojih čari, kao što nam je na fotografijama u priloženoj galeriji prikazao Miroslav Blažek – Kina.

zatvori