Srijeda, 27. ožujka 2024.

Dugogodišnja tradicija novigradskog hrvanja došla je kraju

Hrvačice i hrvači iz Novigrada Podravskog dugi niz godina marljivo su trenirali u svojoj školskoj dvorani i donosili svome mjestu veliki broj medalja najsjajnijeg odličja. S današnjim danom tome je došao kraj.

Naime, Hrvački klub Podravka, koji je nakon gašenja tamošnjeg kluba nastavio s radom u Novigradu, odlučio je prekinuti s radom u novigradskoj sportskoj dvorani. Razlog je nepoštivanje dogovora o sufinanciranju kluba od strane Općine, pojasnio je predsjednik hrvačkog kluba Darko Tetec:

Ove godine, nažalost, Novigrad Podravski je otkazao dosadašnji dogovor te više nije spreman sufinancirati hrvanje. Mi kao klub nismo u mogućnosti sami financirati ovakav projekt te smo primorani otkazati ovaj pokušaj očuvanja novigradske hrvačke tradicije. Imao sam pokušaj razgovora s načelnikom Mladenom Mađerom gdje sam mu objasnio posljedice ukoliko se prekine sufinanciranje. Ništa se nije promijenilo i nažalost ovo je naša konačna odluka.

Načelnik M. Mađer i predsjedik D. Tetec otvaraju prvenstvo. Foto: Hrvački klub Podravka
Načelnik M. Mađer i predsjednik D. Tetec otvaraju prvenstvo. Foto: Hrvački klub Podravka

Načelnik novigradske Općine Mladen Mađer tvrdi pak da ga o ovoj odluci nitko nije kontaktirao:

Meni je ovo prvi glas i prva informacija o tome da prekidaju s radom. Znam da smo imali obavezu ispunjavanja jednog dijela obaveza kako smo se i dogovorili na početku. Ipak, zbog financijskih problema ove godine taj dio nismo uplatili. Mislim da su ljudi iz kluba trebali prvo mene nazvati i priopćiti mi njihovu odluku. O daljnjim postupcima mi je teško govoriti jer mi je ovo stvarno prvi glas o toj odluci.

Sigurno je da medalja ima dvije strane i da će svatko vući konop na svoju, a na kraju će ispaštati samo mlade hrvačice i mladi hrvači. Predsjednik Tetec rekao nam je da će svima biti omogućeni treninzi u Koprivnici što je pohvalno. No, postavlja se pitanje koliko će roditelja biti u mogućnosti, što financijski što vremenski, voziti svoju djecu na treninge u dvadesetak kilometara udaljenu Koprivnicu.

zatvori