Četvrtak, 28. ožujka 2024.

DJEČJI TJEDAN Osnovci isprobali tandem bicikle za slijepe

U Koprivnici je u tijeku Dječji tjedan u sklopu kojeg su danas na glavnom gradskom trgu tandem bicikle za slijepe pokušali voziti učenici sedmog razreda Osnovne škole “Đuro Ester”.

Naime, Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije je s učenicima te škole i prof. Miroslavom Kanisekom odradila probne vožnje tandem bicikala kako bi djecu našeg grada motivirala na zdrave oblike rekreacije te ih istodobno potaknula da razvijaju svijest o alternativnim načinima prijevoza.

Osim toga, tridesetak učenika koprivničke Obrtničke škole i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” izrađivalo je male jesenske aranžmane od sezonskih plodova, a mališane iz Dječjeg vrtića “Igra” posjetio je djed koji im je prezentirao starinski bicikl i igre iz njegovog djetinjstva.

U Osnovnoj školi “Antun Nemčić Gostovinski” učenici Vijeća učenika upoznali su se s pravima koje imaju kao članovi tog školskog tijela, a raspravljali su i o pravima djece u školi koja trebaju zastupati. Osmaši iz “Braća Radića” slušali su predavanje o adolescenciji.

Mnogobrojne aktivnosti Dječjeg tjedna traju do subote. Sutra će tako u Dječjem vrtiću “Igra” biti otvorena “Mala knjižnica”, a u subotu će se četiristotinjak mališana iz deset gradova okupiti na Kalniku na jednodnevnom izletu kojeg organizira Odred izviđača “Kamengrad”.

zatvori