Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Rotorovci odlični na cestovnom maratonu u Istri, Berta i Buhić najbolji od hrvatskih vozača

Vozači koprivničkog Biciklističkog kluba Rotor u subotu su nastupili na posljednjem ovosezonskom cestovnom maratonu ‘Istria Granfondo 2016.’ na kojem se već tradicionalno okupljaju svi ljubitelji dobre biciklističke vožnje cestama prelijepe Istre.

Uz licencirane vozače i rekreativce, ovaj puta bilo je tu nekoliko gostiju iz profesionalnog biciklizma tako da su Rotorovci, osim u vožnji mogli uživati i u ugodnom druženju s našim najpoznatijim biciklistima.

Kao i lani, Rotorove su boje branila četvorica vozača: Nino BertaVedran VeršićBranislav BuhićSiniša Herman. Vozačima su na raspolaganju bile dvije trase: kraća od 88 kilometara i s 1.000 metara ukupnog penjanja te dulja od 128 kilometara i s preko 1.300 metara penjanja, a za najbolje bile su pripremljene i bogate nagrade. Nastupilo je više od 630 biciklista iz svih susjednih zemalja.

Na kraćoj stazi, Nino Berta pobrinuo se za to da BK Rotor ponovno ima vozača na postolju: u ukupnom plasmanu seniorske kategorije osvojio je odlično četvrto mjesto, odvozivši stazu za 2 sata i 22 minuta.

Nekoliko minuta iza njega kroz cilj je prošao i Vedran Veršić te završio deveti u istoj kategoriji. Rezultati su još bolji ako se gleda konkurencija samo hrvatskih vozača jer je Nino tada bio najbolji, a Vedran četvrti senior s hrvatskom licencom.

Na istoj stazi, ali u starijoj master kategoriji, Siniša Herman osvojio je 20. mjesto u ukupnom poretku te šesto u konkurenciji hrvatskih vozača.

Izvor: bk-rotor.hr
Izvor: bk-rotor.hr
Izvor: bk-rotor.hr
Izvor: bk-rotor.hr
Izvor: bk-rotor.hr
Izvor: bk-rotor.hr
Izvor: bk-rotor.hr
Izvor: bk-rotor.hr
Izvor: bk-rotor.hr
Izvor: bk-rotor.hr

Branislav Buhić osvojio je odlično 16. mjesto u ukupnom plasmanu master kategorije na duljoj trasi, s tim da je bio najbolji od vozača s hrvatskom master licencom. Da završi utrku trebala su mu 3 sata i 53 minute.

 

zatvori