Petak, 26. travnja 2024.

Zvonimir Mršić otkrio hoće li se kandidirati za šefa SDP-a

Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić na svom je Facebook profilu objavio kako neće ući u utrku za novog predsjednika Socijaldemokratske partije Hrvatske nakon što je Zoran Milanović jučer odstupio s dužnosti.

“Od kada me je u veljači 2012. godine Nadzorni odbor Podravke imenovao predsjednikom Uprave kompanije, nakon 10 godina u politici, nastavio sam se baviti gospodarstvom iz kojeg sam i ušao u politiku”, napisao je Mršić. “Želim i dalje zajedno sa svojim timom nastaviti raditi na transformaciji Podravke u najveću multinacionalnu kompaniju sa sjedištem u Hrvatskoj i tome sam u potpunosti posvećen. Nemam namjeru kandidirati se na unutarstranačkim izborima Socijaldemokratske partije za novog predsjednika stranke. Moja namjera je dalje uspješno razvijati Podravku.”

Dodao je i kako se Podravka u posljednjih pet godina uspješno razvija, između ostaloga i zato što su iz upravljanja kompanijom “otklonjeni svi politički pritisci i ona ima profesionalni menadžment orijentiran postizanju tržišnih uspjeha”. Takva Podravka, kaže Mršić, neovisna je o bilo kojoj političkoj vlasti.

mrsic-status

zatvori