Četvrtak, 18. travnja 2024.

PODRŽIMO IH Naše nogometašice u nedjelju otvaraju svoju prvu sezonu

Nogometašice Ženskog nogometnog kluba Koprivnica ove nedjelje kreću s prvenstvenim utakmicama u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi za žene Sjever. Nakon dva mjeseca priprema napokon ćemo, osim u muškom, moći uživati i u ženskom natjecateljskom nogometu.

Koprivničanke će svoje utakmice igrati na igralištu Nogometnog kluba Miklinovec. Pod vodstvom trenera Ivice Lukača odigrale su tri pripremne utakmice te su zabilježile dva poraza i jedan remi. U prvom kolu Druge lige igrat će protiv Podravskih Sesveta, a Lukač u utakmicu ulazi optimistično:

Kao i svaki trener, naravno da očekujem pobjedu. Moje cure su pozitivne i spremne, a njihova očekivanja su ista kao i moja. Željno čekamo nedjeljnu utakmicu da vidimo što smo sve učinili i koliko smo napredovali u ova dva mjeseca.

Koprivnica će igrati u svojoj ligi igrati protiv ekipa Podravskih Sesveta, Vrbovca, ludbreške Podravine te ekipe iz varaždinskog kraja, Ženskog nogometnog kluba Cestice. S obzirom da će našim nogometašicama ovo biti premijerna sezona, velikih očekivanja nema:

Ciljeva nema nikakvih. Novi smo u ovom natjecanju, a velik broj cura uopće nema iskustva u ovakvom nogometu. S obzirom na sve, za nas će svaki pozitivan rezultat biti veliki pomak i veliki napredak.

Dva mjeseca napornih treninga i tri pripremne utakmice bile su dovoljne da trener Lukač shvati s kakvim curama trenira i radi:

Moram reći da je iskustvo fantastično. Cure su odlične, pristup na svakom treningu im je fenomenalan i profesionalan i jednostavno nemam ni jednu zamjerku. Stvarno sam ponosan što sam takvim curama trener i što ću ih povesti u ovo prvenstvo.

Ponovimo, utakmica ŽNK Koprivnice i ŽNK Podravske Sesvete igrat će se ove nedjelje s početkom u 13 sati na igralištu NK Miklinovec.

zatvori