Četvrtak, 28. ožujka 2024.

TRI PROMETNE Mrtav pijan ozlijedio tri osobe, druga dvojica sletjeli s ceste i napravili nered

Čak tri prometne nesreće dogodile su se ove nedjelje na koprivničkim ulicama, doznajemo iz Policijske uprave koprivničko-križevačke. U jednoj je bilo ozlijeđenih osoba dok su druge dvije rezultirale samo materijalnom štetom.

Krenimo kronološkim redom. Prva se nesreća dogodila oko 6:30 ujutro u Starogradskoj ulici. Vozač Renaulta varaždinskih registracijskih oznaka rođen 1991. godine kretao se prema obilaznici i zbog nepropisnog kretanja u jednom je trenutku zahvatio rubnik. Automobil se potom zanio, prešao na suprotnu stranu ceste pa sletio s kolnika na lijevu stranu, udario u koš za smeće, metalni stup i prometni znak. Vozač je napustio mjesto događaja, ali naknadno je pronađen na kućnoj adresi gdje su policijski službenici izvršili očevidne radnje. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,68 promila i zadržan je u posebnoj prostoriji policije do otriježnjenja, nakon čega je pušten i protiv njega će redovnim putem biti podnesen optužni prijedlog.

Sljedeća se nesreća dogodila svega 15 minuta kasnije, ali na drugom kraju grada. Zasad nepoznati vozač kretao se Vinodolskom ulicom prema Vinogradskoj kada je uslijed nepropisnog kretanja sletio na travnatu površinu, udario u živicu, plastični stup i metalnu ogradu kuće. Vozač je napustio mjesto događaja i policija za njim traga.

Nesreća u kojoj je bilo ozlijeđenih osoba dogodila se oko 18 sati na koprivničkoj obilaznici nedaleko od rotora na raskrižju sa Starogradskom ulicom. Vozač rođen 1981. godine kretao se Citroën Xsarom koprivničkih registracija iz smjera Štaglinca prema rotoru, no zbog neprilagođene brzine nije na vrijeme usporio pred kružnim tokom prometa te je udario u Renault Megane, također koprivničkih registracijskih oznaka, kojim je ispred njega upravljao vozač rođen 1951. godine i koji je propisno usporavao ispred raskrižja.

U sudaru je lakše ozlijeđeno troje putnika u Meganeu: dvije putnice rođene 1951. i 1959. godine te putnik rođen 1946. god. Vozač Meganea nije bio pod utjecajem alkohola, ali vozač Xsare koji je uzrokovao nesreću jest i to poprilično: napuhao je čak 2,44 promila. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog.

 

zatvori