Četvrtak, 25. travnja 2024.

Slaven teško poražen u Splitu

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su u 9. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Bolji od Farmaceuta bio je splitski Hajduk rezultatom 4:0.

U odnosu na prošli susret trener Željko Kopić u prvu postavu vratio je Musu na poziciji stopera, a svoje mjesto u prvih jedanaest našao je i mladi Arap na poziciji veznog igrača.

Bez respekta prema Hajduku ušao je Slaven u prvo poluvrijeme te je dva puta opasno prijetio preko Ivanovića. Ipak, najbolji strijelac Farmaceuta nije se najbolje snašao pred golom vratara Stipice.

I kako to obično biva u nogometu – kad ne zabiješ, dobiješ. U 36. minuti s lijeve strane udarac je uputio napadač Hajduka Said i svladao Blaževića koji je ipak morao bolje reagirati u toj situaciji.

Presjekao je taj pogodak Slaven koji do kraja prvih 45. minuta nije uspio zaprijetiti golu domaćina.

U drugom poluvremenu Slaven se u potpunosti raspao nakon gola u 71. minuti. Za 2:0 u zabio je Said i nakon toga je bilo samo pitanje kojim će rezultatom završiti utakmica.
Za 3:0 zabio je Erceg u 74. minuti, a za konačnih 4:0 Futach u 88.

U idućem kolu Farmaceuti gostuju u Zaprešiću gdje će igrati protiv Intera kojeg su u prvom dijelu sezone svladali u Koprivnici rezultatom 2:0.

zatvori