Utorak, 23. travnja 2024.

Farmaceuti protiv Lokomotive traže izlaz iz krize

Nogometaši Slaven Belupa ove nedjelje igraju 8. kolo Prve hrvatske nogometne lige. Na koprivničkom Gradskom stadionu ugostit će trenutno posljednjeplasiranu momčad lige, zagrebačku Lokomotivu.

Bit će ovo prva utakmica našeg prvoligaša nakon dvotjedne stanke zbog reprezentativnih obaveza. Farmaceuti će pokušati prekinuti niz od pet prvenstvenih utakmica bez pobjede. Iako stanje na ljestvici govori da je Slaven veliki favorit, gosti dolaze s imperativom osvajanja bodova s obzirom na to da nakon sedam kola na svom kontu imaju samo dva.

Željko Kopić. Snimio Marko Posavec.
Željko Kopić. Snimio Marko Posavec.

Slavenov trener Željko Kopić iskoristio je protekla dva tjedna kako bi što bolje pripremio novopridošle igrače. Sukladno s tim nije organizirao ni jednu prijateljsku utakmicu. Oporavio se Vinko Međimorec, a u konkurenciji za susret bit će i nova pojačanja Bouadla i Aliti.

Što se tiče susreta s Lokomotivom Kopić je rekao da su na njihove rezultate dosta utjecale kvalifikacije za Europsku ligu te da će se sada u potpunosti moći posvetiti prvenstvu. Evo kojim je riječima najavio nedjeljnu utakmicu:

Mi nismo još uvijek u stanju da se protiv bilo koga možemo postaviti kao izraziti favorit. Pokušat ćemo neutralizirati njihove dobre strane te ćemo dati sve od sebe da iskoristimo njihove mane i dođemo do sva tri boda. Svi smo svjesni, i igrači i stožer, da nam je obaveza u svakoj utakmici ići po tri boda, a pogotovo kada govorimo o domaćim utakmicama.

S trenerom se složio i veznjak Farmaceuta Mario Gregurina:

Bit će to specifična utakmica protiv mlade i potentne ekipe. Morat ćemo biti jako oprezni i koncentrirani, ali dat ćemo sve od sebe da uzmemo tri boda i da si olakšamo put u nastavku prvenstva.

Utakmica protiv Lokomotive igrat će se u nedjelju na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 17 sati.

zatvori