Utorak, 23. travnja 2024.

Uz pomoć Šegrtskog srca sva djeca koja ih trebaju imaju pomoćnike u nastavi

Udruga Šegrtsko srce, što sa svojom Zakladom djeluje u sklopu Obrtničke škole, danas je javnosti priopćila da je ponosan partner Županiji u zbrinjavanju djece s poteškoćama u razvoju.

Zajedničkim su projektom osigurali novac za pomoćnike u nastavi za djecu koja ih nisu dobila preko programa ‘Prilika za sve 2’. Više nam je rekao ravnatelj Obrtničke škole Ratimir Ljubić:

Sedmero učenika koji su ili učenici osnovnih škola ili su upisali prvi razred srednje škole, nisu bili obuhvaćeni tim projektom. Stoga se Udruga javila na objavljeni natječaj Ministarstva. Ministarstvo je odobrilo novac za pomoćnike za još dva učenika dok je preostali trošak odlučila na sebe preuzeti Županija. Tako da smo danas sklopili ugovore o radu sa sedmero pomoćnika. Trojica će raditi u Obrtničkoj školi, jedan u Srednjoj školi Koprivnica, jedan u Srednjoj školi Ivan Seljanec u Križevcima, jedan u OŠ Virje i jedan u OŠ Koprivnički Ivanec.

Tako sva djeca u Koprivničko-križevačkoj županiji, a kojoj to treba, imaju svog pomoćnika u nastavi. Angažiranje ovih sedmero pomoćnika košta 419.000 kuna. Resorno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osiguralo je 77.500 kuna za troškove dvoje pomoćnika dok će preostali novac osigurati Županija iz svog proračuna i to rujanskim rebalansom.

zatvori