Utorak, 23. travnja 2024.

Raspisan natječaj za gradske stipendije

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja grada za nadolazeću akademsku godinu.

Studentima koji studiraju u Hrvatskoj Grad daje stipendiju od 550 kuna, a onima koji studiraju u inozemstvu duplo, 1100 kuna. Oni koji završe fakultet u roku od godinu dana nakon zadnjeg semestra ne trebaju je vraćati, a kao i u godinama do sada konačan broj stipendista utvrdit će se prema utvrđenoj listi reda prvenstva i sukladno planiranim sredstvima u gradskom proračunu.

Pravo na stipendiju imaju svi koprivnički studenti, a da je to politika s kojom misle nastaviti u budućnosti istaknuo je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić te dodao: – Pripremamo i neke nove pakete mjera koji će biti usmjereni prema deficitarnim zanimanjima. Do sad su se stipendije pokazale kao pun pogodak, a sve ono što je dobro treba čuvati, razvijati i nadograđivati. Mogu samo zahvaliti svim koprivničkim studentima koji se javljaju za gradske stipendije jer je to i pokazatelj da veliki dio njih planira ostati živjeti i raditi u Koprivnici. Upravo je to najveća pobjeda ovog programa.

Zainteresirani za gradsku stipendiju mogu se prijaviti do 17. listopada. Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskim stranicama Grada u roku od 60 dana nakon završetka natječaja.

zatvori