Petak, 19. travnja 2024.

Podravka prodala Studenac

Podravka je prodala Studenac. Biznis vode u Lipiku kupila je slovenska Radenska što djeluje u sklopu češke grupe Kofola.

Kupoprodajnim ugovorom, što je potpisan danas, predviđeno je da će Slovenci pogon u Lipiku preuzeti do kraja godine. Iz Starčevićeve su izvjestili da je odabirom Radenske kao uglednog proizvođača bezalkoholnih pića i vode u regiji Podravka pokazala da vodi brigu i o budućem nastavku proizvodnje te o sigurnim radnim mjestima za radnike u Lipiku.

Naime, kupac se obvezao zaštititi zatečena prava radnika po Kolektivnom ugovoru Grupe Podravka od godinu i pol dana.

U Podravki očekuju da navedena transakcija neće negativno utjecati na rezultate poslovanja u tekućoj godini, te da će u narednom razdoblju pozitivno utjecati na profitabilnost poslovanja.

Najavljeno je da će nakon dezinvestiranja biznisa pića do kraja ove godine Podravka nastaviti s razvojem porfelja hrane i lijekova usmjeravajući dodatne resurse za internacionalizaciju svojih ključnih brandova u skladu s utvrđenom strategijom Društva.

Neslužbeno doznajemo i da je vrijednost kupoprodaje 9 milijuna eura, što nisu željeli potvrditi ni iz Podravke, niti iz Radenske.

zatvori