Srijeda, 17. travnja 2024.

RADE ŠERBEDŽIJA: Moja najjača vokacija je gluma

Uoči velikog koncerta koji je sinoć održao pred brojnom publikom na Zrinskom trgu, Rade Šerbedžija gostovao je na konferenciji za medije u Gradskoj upravi.

Odgovarajući na novinarska pitanja, okupljenima je poručio:

Volim život, volim sretati ljude, volim s ljudima vjerovati u nešto. Volim graditi bolji svijet, ne samo unutar naše zemlje Hrvatske. Volim graditi, prisustvovati, dati sve od sebe da taj svijet bude bolji na cijelom svijetu.

Šerbedžija se u svojoj karijeri okušao u raznim vrstama umjetnosti, ali prva mu je ljubav, kaže —

Ja sam se bavio svime: od glume, režije, pjevanja, pisanja i tako dalje, no moja najjača vokacija je gluma. Ja to znam.

Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić tom se prilikom osvrnuo unatrag na prvu sezonu Ljeta na Zrinskom koje je, kaže, više nego uspjelo.

Ovo je doista lijep uvod u veliko finale našeg Ljeta na Zrinskom za koje možemo sada na kraju, summa summarum, reći da je uspjelo. Uspjeli smo ovoga ljeta u Koprivnici po prvi puta napraviti manifestaciju kroz koju su prošli deseci tisuća naših sugrađanki i sugrađana. Svake smo večeri imali pune terase, svake smo večeri imali pun naš trg. I bez Jadranskog mora, ovo ljeto je bilo nikad življe u Koprivnici do sada.

Podsjetimo, Ljeto na Zrinskom produljeno je do 10. rujna. Sutra nastupa Dixieland Band iz Čakovca, u nedjelju Black Tattoo, potom KUD Podravka, ljetno kino, Vertigo, Soul Sisters, Vojkan Jocić i Marin Hraščanec pa Enigma, a u subotu, 10. rujna, slijedi veliko finale.

http://drava-info.hr/2016/08/foto-rade-serbedzija-ljeto-na-zrinskom/

zatvori