Srijeda, 27. ožujka 2024.

PROMET VIKENDOM Uhićen mladi vozač s puno promila i bez dozvole

Policijska uprava koprivničko-križevačka tijekom proteklog je vikenda na podravsko-prigorskim prometnicama zabilježila ukupno sedam prometnih nesreća, među kojima i dvije s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Uzroci tih nesreća bili su neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje, nepropisno kretanje kolnikom, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i oduzimanje prednosti polaska.

Ukupno je sankcionirano 168 prometnih prekršaja, od kojih se 36 odnosilo na alkohol i 34 na nepropisnu ili neprilagođenu brzinu.

Tri su vozača uhićena, među kojima i jedan mladi vozač. Dva su zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a protiv uhićenog mladog vozača proveden je žurni prekršajni postupak.

Alkoholni rekorder zatečen je u subotu u 4 sata ujutro u Križevcima: 28-godišnjak je “napuhao” 2,28 promila dok je bio za upravljačem osobnog automobila. Naravno, uhićen je.

A uhićen je i već spomenuti mladi vozač koji je u subotu navečer, također u Križevcima, uhvaćen s promilima za volanom. Bio je to 22-godišnjak koji je napuhao 1,86 promila, usprkos granici od 0,00 za mlade vozače, a osim toga upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava.

Neslavni rekorder u brzini bio je vozač uhvaćen u petak poslijepodne u Budančevici kako vozi 115 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 60.

zatvori