Četvrtak, 18. travnja 2024.

Podravka pregazila Dalfsen i došla na korak od Lige prvaka

Rukometašice Podravke Vegete uvjerljivo su slavile u polufinalnom susretu kvalifikacija za Ligu prvakinja protiv nizozemske ekipe Sercodak Dalfsen rezultatom 29:16. Posebno se istaknula Marijeta Vidak koja je zabila čak devet golova.

Podravkašice su samo u prvih dvije, tri minute igrale u malom grču što je i logično s obzirom da se igraju kvalifikacije za Ligu prvaka. Nakon sporijeg starta na terenu je postojala samo jedna ekipa.

Stvarale su naše rukometašice iz minute u minutu sve veću prednost, a do poluvremena je ona iznosila 6 golova razlike. Rezultat nakon 30 minuta bio je 13:7.

U drugom poluvremenu gledali smo istu igru kao i u prvom. Podravka je povećavala prednost, a konačan rezultat bio je 29:16.

Najbolja igračica susreta bila je Marijeta Vidak koja je zabila čak devet golova. Odlična je bila i Nikolina Zadravec koja je dodala šest pogodaka.

Podravku sutra čeka puno teži susret i to protiv domaćina, norveškog Glassverkta, koji je danas uvjerljivo slavio protiv turske Ankare rezultatom 34:23. Finale je na rasporedu sutra s početkom u 18 sati.

Zaključimo najavu sutrašnje utakmice riječima trenera Gorana Mrđena: “Idemo u Norvešku pobijediti nakon 100 godina!”

zatvori