Četvrtak, 25. travnja 2024.

Podravka ostvarila rekorde u otkupu rajčice prve klase

Na poljima Podravkinih kooperanata, na širem umaškom području i u okolici Pule i Ližnjana, berba rajčice ovih dana privodi se kraju, a Podravka opet ostvaruje rekorde.

Podravkina Tvornica povrća u Umagu preradit će dovoljne količine rajčice za potrebe vlastite proizvodnje, koja dolazi s hrvatskih polja od 70-ak kooperanata, a ono što se posebno ističe je rekordni udio rajčice prve klase koja ima 5 posto suhe tvari.

– Kvaliteta ploda ovogodišnje rajčice je izvrsna što je rezultat predanosti Podravkinih stručnih timova i kooperanata koji kontinuirano rade na unapređenju agrotehničkih mjera i usvajanju novih tehnologija u proizvodnji primarnih sirovina, ali i vrlo povoljnih vremenskih prilika – ističu iz kompanije.

Berba rajčice koja je započela 28. srpnja u potpunosti je usklađena s dinamikom proizvodnje u tvornici tako da se sva ubrana rajčica preradi u roku od najviše 24 sata što dodatno doprinosi vrhunskoj kvaliteti konačnog proizvoda.

Povodom vrlo uspješne ovogodišnje berbe, predsjednik Udruge proizvođača rajčice Dario Makovac rekao je: – Zadovoljni smo suradnjom s Podravkom, kontinuirano radimo na poboljšanju kvalitete naših proizvoda kao i na povećanju broja nasada. Tako se ove godine možemo pohvaliti rekordnim urodom rajčice prve klase. Vjerujemo da ćemo daljnjim unapređenjima suradnju još poboljšati i iduće godine ostvariti još bolje rezultate.

Podravka je najveći prerađivač rajčice u Hrvatskoj, a u suradnji s kooperantima ove je godine ukupno posađeno 4.500.000 presadnica na površini od oko 220 hektara.

zatvori