Četvrtak, 25. travnja 2024.

Počinje Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti počinje sutra u Koprivnici. Pod ovogodišnjim motom „Pametna mobilnost. Snažno gospodarstvo.“, organizirane su do sljedećeg četvrtka mnogobrojne aktivnosti.

Uz razna predavanja i radionice, plesat će se zumba na Gradskim bazenima „Cerine“, na tržnici će se promovirati zdrava hrana, vozit će se biciklistički maraton, na glavnom gradskom trgu igrat će se graničar i košarka, a tu je i već godinama nezaobilazan Dan bez automobila.

Grad Koprivnica u Europskom tjednu kretanja, u koji je ove godine uključeno 2.000 gradova, uspješno sudjeluje dugi niz godina, podsjetio je pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski.

Počinje i ovogodišnji Tjedan mobilnosti, po kojem je Koprivnica prepoznatljiva ne samo u granicama Hrvatske nego i mnogo, mnogo šire. Podsjećam da smo dobivali najveće europske nagrade za njegovu organizaciju. Ta postignuća i standardi koje smo postavili kroz sve ove godine obvezuju nas da i ove godine to napravimo na najbolji mogući način. Siguran sam da će biti jako zanimljivo.

Podsjetimo da se Europski tjedan mobilnosti organizira s ciljem poticanja javne svijesti i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama te da Koprivnica u njemu sudjeluje od 2002. godine.

Ustupio Grad Koprivnica.
Ustupio Grad Koprivnica.
Ustupio Grad Koprivnica.
Ustupio Grad Koprivnica.
Ustupio Grad Koprivnica.
Ustupio Grad Koprivnica.
Ustupio Grad Koprivnica.
Ustupio Grad Koprivnica.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori